Bu bölümde, windows ve linux tabanlı tüm sistemleri destekleyen fiziksel (dedicated) sunucularımız ve sanal sunucularımıza (VPS / VDS) ilişkin ayrıntıları inceleyebilirsiniz!... Ürünlerimizle ve/veya hizmetlerimizle ilgili olarak, sitemizdeki seçeneklerin dışında, ek ya da farklı talepleriniz için lütfen firmamızla irtibata geçmekten çekinmeyin!...

Kiralık Sunucular (Fiziksel -Dedicated- Sunucu / Sanal Sunucu -VPS / VDS-)

hostoky.NET; hosting işinden radyo ve televizyon yayıncılığına kadar pek çok alanda sorunsuzca kullanılabilecek, stabil fiziksel (dedicated) sunucular ve sanal sunucular (virtual dedicated server / virtual private server) sunmaktadır. Satın alacağınız kiralık sunucularınız için IP üzerinden KVM erişimi ve bazılarında ayrıca kontrol paneli sunmaktayız. Sunucu üzerinde size tam kontrol olanağı sağlayan KVM/IP ve/veya kontrol paneli için herhangi bir ek ücret ödemeniz gerekmemektedir.

Sunucu paketlerimizde standart olarak sağladığımız pek çok gelişmiş özelliğin yanında; sunucu yönetimi, yazılım lisanslama vb. gibi opsiyonel seçenekler de sunmaktayız.

Ayrıca, standart sunucu paketlerimizin dışında, müşterilerimizden gelecek donanım, bütçe ve kullanım alanı seçeneklerine bağlı olarak, müşteriye özel sunucular da hazırlamaktayız. Özel sunucu yapılandırmaları için lütfen firmamızla iletişime geçmekten çekinmeyin. Tüm çalışanlarımız, size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaklardır.

Fiziksel Suncular (Dedicated Servers)

Fiziksel sunucular ya da sektörde sıkça kullanıldığı adıyla "dedicated server"ler; donanımsal olarak tamamen size tahsis edilen sunuculardır. Aynı donanım üzerinde paylaştırılmış başka bir uygulama ya da veri bulunmaz. Fiziksel erişim dışında, suncunun tüm kontrolü sizin elinizdedir. Herhangi bir donanım, elektrik vb. maliyetlere katlanmanız gerekmez. Tüm alt yapı firmamız tarafından hazırlanmakta olup, sunucunuz kullanılabilir durumda hazır olarak size teslim edilmektedir. Talep etmeniz halinde, hostoky olarak biz; sunucunuzun yeniden kurulması, sanallaştırılması vb. gibi tüm yönetsel işlemleri grafiksel bir arayüzle gerçekleştirebileceğiniz "Virtualizor"u ücretsiz olarak size sağlamaktayız. Sunucunuzu, doğrudan "Virtualizor" üzerinden ya da müşteri panelimize entegre edilen "Virtualizor arayüzünü" kullanarak, başka herhangi bir şeye ihtiyaç duymadan kolayca yönetebilmektesiniz.

Detaylı İncele

Sanal Sunucular (VPS / VDS)

Sanal sunucular; kullanıcılar arasında kısaca VPS (virtual private server) ve VDS (virtual dedicated server) şeklinde adlandırılmaktadır. Sanal sunucular; fiziksel sunucular üzerindeki yapının çeşitli özel yazılımlarla paylaştırılması suretiyle, aynı fiziksel sunucu üzerinde oluşturulan birden fazla sunucuyu ifade etmektedir. Böylece, özellikle fiziksel mekandan, daha fazla çevresel donanımın neden olacağı diğer masraflardan tasarruf edilebilmektedir. Sanal sunucular da, fiziksel sunucular gibi, aynı işlevler için kullanılabilir. hostoky.NET; sanallaştırma uygulamaları için Virtualizor (Linux-KVM, Xen Paravirtualization, Xen HVM) teknolojilerini kullanmaktadır. Tüm sanal sunucularımız Linux-KVM teknolojisi kullanılarak oluşturulmaktadır. Böylece; sanal sunucularımızı, kaynaklarınızı başkalarıyla paylaşmadan, fiziksel (dedicated) sunucu performansı ile kullanabilmektesiniz. hostoky.NET olarak biz; reboot, reset vb. gibi tüm yönetsel işlemleri gerçekleştirebileceğiniz "Virtualizor"u ücretsiz olarak size sağlamaktayız. Sunucunuzu, doğrudan "Virtualizor" üzerinden ya da müşteri panelimize entegre edilen "Virtualizor arayüzünü" kullanarak, başka herhangi bir şeye ihtiyaç duymadan kolayca yönetebilmektesiniz.

Detaylı İncele

Hangisini Seçmeliyim ?

Fiziksel sunucular mı (dedicated server); yoksa, sanal sunucular mı (VPS / VDS)? Özellikle, bu konuda ilk defa çalışma yapacak olanların en çok cevap aradıkları sorudur muhtemelen.

Günümüzde, yazılımsal uygulamalardaki gelişmelere paralel olarak, donanımsal ürünler de kendilerini bunlara göre yeniden yapılandırmış durumdalar. Bu nedenle, özellikleri ve performansı itibariyle fiziksel sunucudan beklenen herşeyi sağlayabilen sanal sunucular (VPS / VDS) oluşturulabilmektedir. Dolayısıyla, sanallaştırma uygulamalarının ilk zamanlarındaki performans vb. tartışmaların pek önemi kalmamıştır desek, abartmış olmayız herhalde. Artık, pek çok datacenter (DC) bile çevresel donanım fazlalığından kaynaklanan masraflarını (fiziki mekan nedeniyle kira, elektrik, çok sayıda donanımı takip edecek çok sayıda personel vb.) en aza indirebilmek için sanallaştırma uygulamalarını dikkate alarak yapılanmaktadır.

Bununla birlikte, fiziksel sunucu çoğu zaman donanımsal olarak kurulumu yapılıp, geri kalan çalışmaları sizin yapabileceğiniz haliyle size sunulmaktadır. İşletim sisteminden diğer uygulamalara kadar herşeyi sizin kurmanız gerekir. Ayrıca, her fiziksel sunucu için ayrı donanımsal ürünler gerektiğinden ekonomik olarak da daha maliyetlidirler.

Sanal sunucular ise, pek çok uygulamanın merkezi bir yapı üzerinden yönetilebilmesi ve diğer avantajları nedeniyle, daha ekonomik çözümler sunmaktadırlar. Aynı zamanda, kullanacağınız pek çok uygulama, talepleriniz doğrultusunda sunucu üzerine kurulmakta ve hazır olarak size sunulmaktadır. Bu yönüyle, yönetimsel olarak da daha kullanışlı olmaktadırlar.